Hoe bespaar je tijd op jouw online marketing? Wat als er een gat zit tussen willen en kunnen?

Ben jij ook zo veel tijd kwijt aan jouw online marketing? Hoe zou het zijn om je alleen bezig te houden met de dingen die werkelijk bijdragen? In deze blog geef ik je vijf stappen die zorgen voor een betere tijd- en energieverdeling in jouw marketing.

Online marketing kost tijd en energie. Als je daar geen systeem voor hebt of met de verkeerde dingen bezig bent, dan kost het veel extra tijd die je beter kunt gebruiken voor andere dingen. Zeker als je heel druk bent of fysiek niet in staat bent om veel tijd achter de computer door te brengen, dan is het extra belangrijk om zo effectief mogelijk jouw marketing te doen.

Hoe doe je online marketing in zo min mogelijk tijd? Om klanten te krijgen, is het belangrijk om aan marketing te doen, maar hoe bespaar je tijd?

1. Doelen stellen

Zonder doelen ben je aan het schieten met hagel. Je laat je leiden door wat er komt en wat er op dat moment belangrijk lijkt te zijn. Dit kost een hoop tijd en het levert nooit het maximale op. Met het juiste doel voor ogen kun je heel bewust kiezen waar je jouw kostbare tijd aan gaat besteden.

Doelen helpen jou om inzicht te krijgen wat belangrijk is voor jou en jouw bedrijf. Het geeft je zicht op waar je naartoe wilt. Als je dit duidelijk hebt voor jezelf, dan weet je welke stappen jou richting jouw doel helpen. Dit bespaart tijd.

2. Systeem

Iedere keer weer opnieuw verzinnen wat je wilt gaan plaatsen, kost heel veel tijd. Er zit geen regelmaat in het plaatsen van berichten. Wat betekent dat je de ene keer heel veel plaatst binnen korte tijd en daarna langere tijd weer niet.

Een systeem helpt je om hier regelmaat in te krijgen. Die regelmaat is niet alleen fijn voor het vullen van jouw tijdlijn, maar het bespaart jou tijd doordat je niet meer hoeft na te denken over wanneer je wat plaatst.

3. Focus

Zonder focus werken, is bijna hetzelfde als werken zonder doelen. Alleen laat je je in deze heel makkelijk afleiden door van alles én ook afleiding kost veel tijd. Dit draagt niet bij aan de productiviteit van jouw marketing.

Als je gefocust werkt, en daar zijn diverse methodes voor, dan houd je jouw aandacht bij de taken en acties die je vooraf gepland hebt. Door gefocust te werken krijg je veel meer gedaan in korte tijd en je tijd was al schaars, dus dit levert jou een heleboel op.

4. Niet alles zelf doen

We zijn vaak geneigd om alles zelf te willen doen, maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel tijd en frustratie je kwijt bent aan dingen uitzoeken, uitproberen, vastlopen, weer opnieuw uitzoeken, op antwoord wachten, uitstellen etc.? Je zou bepaalde werkzaamheden kunnen uitbesteden. Hierdoor heb je geen omkijken naar de dingen die gedaan moeten worden.

Een ander mooi alternatief is hulp vragen aan een trainer of coach. Daarmee heb je een klankbord en een steuntje in de rug, waardoor je snel kunt focussen op wat werkelijk belangrijk is en je krijgt begeleiding bij de te nemen stappen. Geen frustratie meer, maar effectief aan de slag met de dingen waar jij jouw tijd aan wilt besteden.

5. Aandacht aan de juiste mensen

Hoeveel contacten heb jij op social media? Hoeveel tijd ben je daaraan kwijt? De juiste content zorgt ervoor dat je weet aan wie je jouw aandacht het beste kunt besteden en wat jou het meeste gaat opleveren.

Tijd kun je maar een keer besteden, dus het is belangrijk dat je die op de meest effectieve manier gaat toepassen. Deze stappen gaan jou helpen voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan allerlei zaken die belangrijk lijken maar die niet bijdragen.

Dat is tenslotte waar je marketing voor gebruikt:

  • Groei van jouw bedrijf
  • Klanten waar je blij van wordt
  • Doen waar je goed in bent
  • En jouw leven leiden zoals jij dat wilt zonder daarin belemmerd te worden door geld, tijd en/of energie

Online marketing kost een hoop tijd en energie. Met deze vijf stappen ga je deze tijd zo effectief mogelijk inzetten, zodat je je enkel bezig houdt met wat werkelijk belangrijk is.

?  Dus waar verlies jij de meeste tijd en/of energie op? Op welk punt kun jij de grootste verbeterslag maken?

 

? Wil je meer handige tips voor online marketing om op te vallen tussen al die andere ondernemers? Download dan mijn eBook ‘10 Online marketing tips voor zelfstandige ondernemers‘.

? Inspiratie opdoen? Kom dan ook eens naar een online Koffie met Kirsten of vraag een gratis belafspraak aan van 30 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

+ 33 = 34