Hoe komt het dat je een bepaalde acteur geweldig kunt vinden in die ene film en vreselijk in de andere? Je hebt altijd de good guys en de bad guys. De een vind je al snel sympathiek, terwijl je de ander niet kan uitstaan. En wat heeft dat te maken met online marketing?

De basis van marketing en de reden waarom mensen bij jou kopen, is de Know-Like-Trust-factor. Het grappige is dat je die KLT-factor terugziet in films.

Know

Mensen moeten weten dat je er bent, want anders weten ze niet van jouw bestaan af.

Tot deze film kende je deze personage nog niet. Die leer je nu pas kennen. Op basis van ervaring ga je bepalen of je die persoon leuk vindt.

Like

Als mensen jou niet leuk vinden, dan gaan ze nooit bij jou kopen. Behalve als je iets speciaals kan of hebt, waardoor je nodig bent.

Hoe de personage zich neerzet, gedraagt en doet, maakt of je hem wel of niet leuk vindt. Dit kan zelfs tijdens de film veranderen. Wanneer de bad guy plotseling iets sympathieks doet en je hem minder slecht vindt. Ik vind het altijd fantastisch als de bad guy gaat samenwerken met de good guy.

Misschien ken je de serie Prison Break? Slechterik T-Bag gaat dan hoofdrolspeler Michael helpen om uit te breken. Tijdens dit proces waarbij uiteraard van alles gebeurt, worden jouw gevoelens steeds heen en weer geslingerd tussen ‘fout’ en ‘toch wel sympathiek’. Wat best bijzonder is, want T-Bag is toch een hele foute crimineel?

Trust

Op het moment dat potentiële klanten je gaan vertrouwen, dan worden ze jouw klant of ambassadeur.

Dit betekent niet dat je een rol moet gaan spelen. Juist niet! Een rol hou je niet vol en daarmee trek je de verkeerde mensen aan. Juist door jezelf te zijn, met jouw eigen persoonlijkheid, trek je de mensen aan die daarbij passen; vrienden, relaties, samenwerkingspartners en klanten.

Hoe heerlijk is het om je te omringen met mensen die graag in jouw omgeving willen zijn? Juist om de persoon die je bent, de dingen die je doet en die je weet. Door jezelf te zijn, hoef je nooit meer te bewijzen of je beter voor te doen dan je bent. Dat voelt toch heerlijk!

? Dus speel jij nog een rol of ben je volledig wie je bent?

 

? Meer lezen over waarom het belangrijk is om jezelf te zijn en je daarom ook vooral niet moet vergelijken met anderen? Lees dan mijn blog ‘Vergelijk jezelf niet met anderen‘.

? Inspiratie opdoen? Kom dan ook eens naar een (Mini-)Masterclass, kijk hier naar de eerstvolgende datum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

1 + 7 =