Blog - Waarom juist nu zichtbaar zijn online

Het zijn rare tijden en social media explodeert met Corona gerelateerde berichten, aanbiedingen, acties etc. Moet jij jezelf dan ook nog zichtbaar gaan maken? Ja zeker, lees hieronder waarom juist wel!

Hoe kan jij helpen als ze je niet kunnen vinden?

In verband met Corona worden we nu beperkt in ons gaan en staan. We kunnen niet zomaar naar buiten en langs bij plaatsen waar je normaal gesproken jouw doelgroep zou kunnen vinden. Het is dus heel belangrijk dat je een andere manier vindt om ze te bereiken. Hoe kun je ze anders helpen?

Jouw doelgroep loopt tegen hetzelfde aan, want die heeft een probleem of loopt met een vraag waar hij/zij alleen niet uitkomt. Misschien verergert het zelfs wel door de huidige situatie? Het is dus heel belangrijk dat diegene jou kan vinden om de benodigde hulp te krijgen en dat kan nu niet via de geijkte offline paden.

Laat zien waar jij bij kan helpen

Dat maakt het extra belangrijk om juist nu jezelf online zichtbaar te maken en deze mensen te laten zien waar jij ze bij kan helpen. Dit doe je niet door jezelf te verkopen of op te dringen, maar wel door ze het volgende te geven:

  • Begrip
  • Een luisterend oor
  • Een oplossing (indien gewenst, want mensen willen ook vaak gewoon hun verhaal bij je kwijt kunnen)
  • Waarde

Waarde

De allerbelangrijkste is: waarde. Wat kan de lezer of kijker met jouw informatie? Geef ze iets waar ze ook daadwerkelijk wat aan hebben, al is het maar een kleine tip, advies of inzicht. Zo hebben ze iets om aan vast te houden en toe te passen. Een stip in de horizon die ze vooruit helpt.

Waarom juist nu wel zichtbaar zijn

Hoe fijn is het als je er voor ze kan zijn?

Op het moment dat je jezelf zo laat zien, dan trek je steeds meer mensen aan die behoefte hebben aan hetgeen jij geeft. Je dringt je niet op, maar laat de expert zien die hen kan helpen. Dat waar ze juist nu zo’n behoefte aan hebben. Hoe fijn is het als jij er voor ze kunt zijn?

En natuurlijk komt er een moment dat jij samen met ze kunt kijken hoe je de volgende stap kunt zetten en samen met ze kunt werken naar een meer effectieve oplossing. Dat is het moment dat je de overstap maakt van volger naar klant met de mensen die jou juist nu nodig hebben én die fan zijn geworden van jou en van jouw oplossing. Dan kun je werken met jouw ideale klant, wat er voor zorgt dat je echt kunt doen waar jij goed in bent en daardoor het beste naar boven haalt bij zowel jezelf als bij jouw klant. Wie wilt dat niet?

Als jij niet zichtbaar bent

Als jij niet zichtbaar bent voor jouw doelgroep, dan weten ze ook niet dat je er bent. Zeker niet in een tijd waarbij je vooral op online informatie en contact aangewezen bent. Laat ze niet alleen tobben en laat zien dat je er bent en wat je kunt betekenen voor anderen. Trek de mensen aan die jij écht kunt helpen.

? Wat is jouw reden om nu niet zichtbaar te worden?

 

? Ben jij heel bescheiden en vind je het daardoor lastig om zichtbaar te worden? Lees dan ook mijn blog ‘Waarom je niet bescheiden moet zijn (als ondernemer)‘.

? Inspiratie opdoen? Kom dan ook eens naar een (online) bijeenkomst of training, kijk hier naar de eerstvolgende datum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

+ 6 = 12

Menu