Bescheidenheid siert de mens… of niet? Misschien ben jij er ook wel mee opgegroeid en vind je het gek of zelf onfatsoenlijk om op de voorgrond te treden. Maar als je dat niet doet, dan lopen mensen over je heen en dat wil je niet, toch?

Je sneeuwt onder

Op het moment dat je bescheiden bent, dan sneeuw je onder in een groep met mensen die meer aanwezig zijn dan jij. Vergelijk het met een nest met jonge vogels die allemaal roepen om eten. Degene die het hardst roept, krijgt het meeste en groeit het hardst terwijl degene die zich het minst laat horen juist niks krijgt, uit het nest wordt gegooid en vaak zelfs sterft.

Kirsten van der Ham - Blog waarom je niet bescheiden moet zijn als ondernemer

Dat geldt ook voor jou. Ben jij heel bescheiden en blijf je daardoor altijd op de achtergrond, omdat je:

  •  jezelf niet op waarde schat
  • jouw plek niet wilt of durft in te nemen
  • wel wacht tot het jouw beurt is
  • en allerlei andere redenen waardoor je afwacht?

Dan loop je een heleboel kansen mis. Je verdwijnt op de achtergrond en uit zicht, waar niemand zich meer om jou bekommert. Dat wil je natuurlijk niet. Je verdient meer dan dat!

Neem jezelf serieus

Een brutaal mens heeft de halve wereld! Wat niet wil zeggen dat je iedereen altijd moet overstemmen, maar zorg er wel voor dat je krijgt waar je voor kwam. Als je dat niet doet, dan zal je altijd ontevreden blijven en het gevoel krijgen dat je:

  • niet serieus genomen wordt
  • niet gezien wordt
  • of er maar een beetje bij hangt.

Je bent het waard! Net als al die anderen die ook hun moment en hun aandacht pakken, zo ben jij het ook waard om die aandacht te vragen (zo niet op te eisen).

Zeker als ondernemer is het belangrijk om jouw plek in te nemen. Hoe gaat jouw ideale klant er anders achter komen dat jij er bent en dat ze bij jou moeten zijn met hun probleem? Dat doe je niet door op de achtergrond te blijven. Dan vinden ze je lief en schattig, maar als jij door jouw bescheidenheid op de achtergrond blijft dan ben je niet zichtbaar. Daarnaast komt je onzeker over wat er voor zorgt dat jouw ideale klant eerder kiest voor iemand die zichtbaarder is. Je mag ook jouw plek innemen, want je bent tenslotte een expert. Je weet waar je het over hebt!

Je wordt gezien

Meer zichtbaar worden en laten weten dat je er bent, geeft je allereerst een beter gevoel over jezelf. Daarnaast nemen anderen je veel serieuzer, want je durft jouw plek in te nemen. Je wordt gezien, terwijl je anders op de achtergrond zou verdwijnen. En je krijgt veel meer gedaan, want je kunt niet om jou heen. Alle aspecten die je als ondernemer goed kunt gebruiken.

Bescheidenheid is iets heel moois wat we veelal van huis uit meekrijgen, maar het levert je helaas weinig op. Het gaat om de balans tussen weten wanneer je jezelf rustig moet houden en wanneer je op de voorgrond moet treden. Als je dit kunt doen, dan wordt het leven een stuk leuker ❤.

? Maak jij jezelf zichtbaar of verdwijn je op de achtergrond?

 

? Word jij ook onzeker van al die succesverhalen van anderen? Lees dan ook mijn blog ‘Vergelijk jezelf niet met een ander

? Inspiratie opdoen? Kom dan ook eens naar een bijeenkomst of training, kijk hier naar de eerstvolgende datum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

− 1 = 1

Menu