Plaats een link in jouw Insta Story

Eerder was het voor veel Insta gebruikers niet mogelijk om een link te plaatsen in een Insta Story, maar daar is nu verandering in gekomen. Nu is die optie toegankelijk voor iedereen. Lees hieronder hoe.

Swipe-up optie niet voor iedereen

Misschien heb je weleens gekeken hoe je een link (url) kon plaatsen in jouw Story op Insta? Was je op zoek naar die Swipe-up functie die je bij anderen zag, maar kon je die niet vinden.

Voorheen was het alleen mogelijk om in een Story te verwijzen naar een ander platform, zoals bijvoorbeeld jouw website, via de Swipe-up functie. Alleen als je dan ging kijken, dan was die optie voor jou niet mogelijk. Dat kon namelijk pas als je meer dan 10.000 volgers had óf door te adverteren. Dit zorgde ervoor dat deze functie voor heel veel Insta gebruikers geen optie was. Inmiddels heeft Insta deze optie ook verwijderd van het platform.

Geen link kost potentiële klanten

Toch is het heel handig om een link in jouw Story te plaatsen. Sterker nog, het kost je potentiële klanten als je dat niet doet. Jouw warme volgers of degenen waarbij jouw aanbod essentieel is, die nemen waarschijnlijk wel de moeite om een aantal extra handelingen te doen om op de juiste plek te komen, maar al die anderen doen dat niet. Doordat ze jou nog niet kennen, nog niet weten wat jouw toegevoegde waarde is, scrollen ze door naar een volgend verhaal. Gemiste kans, zonde toch?

Zo gemakkelijk mogelijk

Je wilt het mensen zo gemakkelijk mogelijk maken, dus hoe kan dit makkelijker dan door een directe link te plaatsen in jouw Story, waardoor ze direct naar de pagina te gaan waar de informatie staat die belangrijk is

Zo kun je ze heel gemakkelijk doorverwijzen naar een:

  • Aanbod
  • Blog
  • Gratis weggever (bijvoorbeeld jouw e-book)
  • … (verzin zelf waar jij ze naartoe wilt verwijzen)

Plaats in 4 stappen een link in jouw story

Stap 1. Ga naar jouw stickers.

Stap 1. Hoe plaats je een link in jouw Insta Story

Stap 2. Klik op ‘link’.

Stap 2. Hoe plaats je een link in jouw Insta Story

Stap 3. Voer de url in naar de pagina waar je naartoe wilt verwijzen.

Stap 3. Hoe plaats je een link in jouw Insta Story

Stap 4. Druk op ‘klaar’ en tadaaa, hij staat in jouw Story 😊.

Stap 4. Hoe plaats je een link in jouw Insta Story

Direct waar je moet zijn

Wat een verademing. Geen omwegen meer, maar direct naar de plek waar ze moeten zijn. Door het jouw volgers zo gemakkelijk mogelijk te maken:

  • Klikken ze makkelijk door naar jouw website; zo krijg je steeds meer websitebezoekers, daar wordt Google weer blij van.
  • Vergroot je jouw zichtbaarheid; hoe meer interactie je hebt op jouw berichten, hoe meer je getoond wordt.
  • Krijg je meer interactie; dit zorgt voor mooie gesprekken over relevante onderwerpen, die jou weer inzicht geven in wat relevant is voor jouw ideale klant en daardoor onderwerpen voor content.
  • Verdiep je jouw expertstatus; hoe meer mensen van jou lezen, krijgen ze steeds meer verdieping op het onderwerp en de mogelijkheden die jij geeft.
  • En natuurlijk meer klanten; doordat ze meer van je zien, je gaan vertrouwen en heel gemakkelijk kunnen doorklikken naar jouw aanbod, ga je meer mensen kunnen helpen.

Het is dus heel interessant om gebruik te maken van de Insta linksticker. Je maakt het jouw volgers hiermee heel gemakkelijk om door te klikken, waardoor ze meer van jou zien en sneller met jou in zee gaan.

 

👉 Wist jij al van deze optie? En hoe blij ben jij met de Insta linksticker? Wat is het eerste waar jij naartoe gaat verwijzen?

 

 

?  Wil je weten wanneer het verstandig is om juist geen url te geven? Lees dan mijn blog ‘Stuur iemand niet weg met een url

?Inspiratie opdoen? Kom dan ook eens naar een bijeenkomst of training. Kijk hier voor de eerstvolgende datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

+ 9 = 13